Simons Tuin- en Boomzorg

Eind 2002 hebben Marleen en Peter hun bedrijf "Simons Tuin- en Boomzorg" opgericht. Marleen is tuinontwerper, Peter is boomverzorger.

Tuinzorg
Met een hoveniers- en tuinontwerpopleiding op zak en vele jaren ervaring weet Marleen waar ze het in de tuin over heeft. Inmiddels zijn er vele tuinen door haar aangelegd en onderhouden. In haar ontwerpen gebruikt ze alleen die planten die ze kent en waarvan ze weet dat ze geen "onvoorziene" nadelen hebben: omvallen, woekeren, gevoelig voor ziekten.

Met de komst van de kinderen Daaf (2005), Emke (2008) en Steef (2010) is de aanleg van tuinen stilgezet. Tuinontwerpen, renovatie van borders en onderhoud (met name het snoeien van zomerbloeiers) zijn op dit moment de voornaamste werkzaamheden.

Boomzorg
Behalve goed kunnen klimmen moet een boomverzorger veel weten over het leven van bomen. Peter heeft hiervoor de opleidingen "Uitvoeren boomverzorgen" en "Werkvoorbereiden boomverzorging" gedaan. Naast deze certificaten heeft Peter ook het certificaat "European Treeworker" op zak.

Peter klimt veel voor collega-boomverzorgers, particulieren en hoveniersbedrijven. Hij gebruikt geen ladder, maar doet alles met klimlijnen. Tijdens het gebruik van de kettingzaag in de boom is hij altijd "dubbel gezekerd", zodat er geen ongelukken kunnen gebeuren.

Zijn specialiteit is het snoeien of afbreken van (zeer lastige) bomen in (zeer) kleine tuinen. Creatief zijn met het gebruik van lijnen, katrollen, lier, zaagsneden etc. is zijn grootste liefhebberij. Daarom kiest hij er meestal voor om met "eenvoudige" middelen (dus geen telekraan of hoogwerker) de klus te klaren.

Voor het opruimen van snoeiafval heeft hij de hulp van zijn 70cm brede Jo Beau houtsnipperaar, welke takken tot 9cm in hoog tempo wegwerkt. Snippers laat hij het liefst achter in de tuin: goed tegen onkruid, goed tegen uitdrogen van de bodem, goed voor het bodemleven. Afvoeren kan natuurlijk ook altijd.


Heeft u vragen?