Tuinbeelden
Simons Tuin- en Boomzorg maakt van oud ijzer beelden. Gedeeltelijk in opdracht, gedeeltelijk uit eigen inspiratie. Hieronder vindt u een aantal beelden om een idee te krijgen van de mogelijkheden.

klik voor een grote foto De eerste vogel
Dit is onze eerste vogel. Een voorvork, pan, grashark, nokkenas, dikwandige buis, een handvat van een grasknipper en wat ijzerdraad zijn de ingredienten van deze vogel. Omdat de pan oud en lelijk was bloemetjesmotief voorzien was, hebben we de lelijke vogel in kleur gezet.

Pauw
Deze pauw is van ringen en vierkante staf opgebouwd. N.a.v. deze pauw is er in opdracht een "familielid" gemaakt met echte pauweogen.

DAF-Koe
Deze koe is gemaakt van een cabine-steun van een DAF-vrachtwagen, een steeksleutel, en een stuk staalbouw-koker.
Er zijn in totaal 3 exemplaren gemaakt, ze zijn alle drie verkocht.

Panvogel
Deze vogel is gebaseerd op onze eerste vogel, er zijn andere onderdelen gebruikt. Deze arrogante dame is een echte blikvanger.

Kruiskopvogel
Een kruiskoppeling, waarschijnlijk uit de voorwiel-ophanging van een auto was de basis voor deze vogel. De poten van een uit elkaar gehaalde nijptang geven hem een mooie pose.

Grote olifant
Ter vervanging van een gestolen Terracotta olifant is deze gemaakt van een expansievat, een kolenschep, twee hiepjes, een kraan en vier poten van een bad: de opdrachtgeefster was er verguld mee!

Tuinvogel
Deze vogel is bijna geheel uit tuingereedschap opgebouwd. Alleen de nek en het lijfje zijn van bouwstaal gemaakt.

Vuurvogel
Deze vogel heeft zijn naam te danken aan het feit dat er een schoorsteen-onderdeel en een handvat van een pook in verwerkt zijn. De andere onderdelen vormen een stuk kapstok (zijn nek) en de poten van een antiek kinderbedje.

Grasmaaier
Deze vogel is opgebouwd uit een enkele grasmaaier, een oude engelse "Folbate". Alle onderdelen (op een wiel na) zijn gebruikt. Zijn kop is wat apart, maar ja, zo waren de zijplaten van de maaier gevormd...


Scherm
Van een kruiwagen vol vreemde ijzeren bakjes hebben we een serie schermen gemaakt: van vlak / haaks naar bol / schuin.


Heeft u vragen?