Leuke projecten

Het meeste plezier beleven we aan lastige of bijzondere klusjes. Hieronder staan er een paar. Klik op de foto voor meer informatie.

Abies grandis
Een spar van formaat. Slechts 45 jaar oud, maar bijna 30 meter hoog. Te groot voor de tuin in elk geval...

Kasteel Geldrop
Voor het onderhoud van de eiken langs het fietspad heb ik met mijn gewaardeerde collega Wouter van den Dungen (Boom & Werk Boomverzorging) in 2 dagen 40 volwassen, aftakelende eiken ontdaan van dood hout en uitgelicht. De combinatie hoogwerker/klimmer was voor deze klus bijzonder geschikt: de hoogwerker doet de voorkant van de boom, de klimmer de achterkant. En regelmatig is de klimmer eerder klaar...
En van de eiken lijkt aan het wegzakken, deze heeft een fraaie "verankering met redirect" gekregen. De lijn is voornamelijk bedoeld om te signaleren of de boom verder zakt.

Gespleten stam
Deze eik spleet tijdens een onweersbui bijna in tweeen doordat de onderste tak met een "plakoksel" vast zat aan de stam. Om te voorkomen dat de tak bij de buren in de tuin zou belanden moest er toch in de gehalveerde boom worden geklommen.

Eindhoven
Een grote populier liet met harde wind geregeld grote takken vallen. Dat moest maar eens afgelopen zijn. Samen met Wouter (Boom & Werk Boomverzorging) hebben we op een prachtige herfstdag deze prachtige grote boom behoorlijk maar niet rigoureus ingenomen.

Nuenen
In Nuenen zou een boom staan die ooit door Vincent van Gogh getekend is. Deze boom was dood en men twijfelde of het wel de echte boom was: de gemeente vond van wel, enkele van Gogh-kenners vonden van niet. Het Eindhovens Dagblad heeft mij gevraagd om uitsluitsel te geven over de leeftijd van de dode boom.

Eindhoven, Stadsschouwburg
Evenementenbueau BYLEI heeft tijdens "Eindhoven Culinair" serpentines in de lucht geblazen, waarna er enkele in de bomen zijn achtergebleven. Om de bomen netjes achter te laten hebben ze mij gevraagd deze weer uit de bomen te halen. Weer eens wat anders!
Een mooi klusje om stagiar Dirk van de Vorst met klimmen te laten kennismaken.

Helmond
Na een storm besloot de 60 jarige, in de zomer overleden walnoot, zich tegen het huis te vleien. Om te voorkomen dat de boom door het gewicht van de klimmer verder tegen het huis aan zou drukken, heb ik de boom gestut met twee stempels. Vervolgens heb ik met een werpzakje een klimlijn in de top van de boom aangebracht. Met deze klimlijn is de boom beklommen en in kleine stukjes uit elkaar gehaald. Uiteindelijk bleek er slechts 1 daksingel beschadigd te zijn.
Mijn vriend/collega Thomas Rijniers van Treade Boomzorg heeft meegeholpen.

Tilburg
Twee dubbele Italiaanse populieren, een Sophora die door lichtgebruik voornamelijk bij de buren groeide en een klein esdoorntje stonden er in deze kleine stadstuin. Dat was iets te veel van het goede...
Omdat deze tuin geen achterom heeft, moest elke tak door het huis. Dat schiet natuurlijk niet op! De Jo Beau kon door het huis in de tuin gereden worden, snipperde de takken in een kliko. De klikos werden door het huis gereden en geleegd in een container die op straat stond. Met 6m3 snippers lagen de takken in de container.
Mijn vriend/collega Thomas Rijniers van Treade Boomzorg heeft meegeholpen.

Kaatsheuvel
Een sneeuwstorm in november heeft deze eik, staand in de laatste bochten van de Python, zo zwaar beschadigd dat de boom niet te handhaven was. Aan mij de eer deze boom af te breken en te vellen. Ik was op dat moment ingehuurd door Storix Boomverzorging.

Mierlo
Bij een storm waaide deze berk over het kanaal. Klimmen in een omgevallen boom is heel apart, klimmen boven het water is zeker niet ongevaarlijk: probeer maar te zwemmen met een zaagbroek aan, zware schoenen, een kettingzaag aan je klimgordel...

Anywhere
Gewoon wat fotootjes gemaakt tijdens verschillende klusjes.


Heeft u vragen?